Sandelldagen 2008

Sandelldagen firas varje år i Fröderyds kyrka på Kristi förklarings dag som i år 2008 inföll den 6 juli. Viibra-kören medverkade i musikandakten under ledning av Hans Linden. Per Olof Carvell ledde gudstjänst och predikan. Sten-Uno Arthursson berättade om historiken kring Sandelldagen. På orgel medverkade Fancesca Åström.

Vid musikandakten spelades några körstycken in på enklaste sätt utan anspråk på att vara av högsta kvalitet. Om datorn är utrustad för att spela upp musik i MP3-format går det att lyssna på dessa direkt. Klicka på länken för att spela upp musikfilen

Locus iste (Anton Bruckner)

Jusus kär (Lina Sandell/Hans Linden)

Herre samla oss (Lina Sandell/Hans Linden)

En liten stund med Jesus (O Ahnfeldt/Lina Sandell/Hans Linden)

Blott en dag (Lina Sandell/Hans Linden)

Bussens dag i Växjö

Viibra-kören medverkade i öppet hus med Ramkvillabuss den 25 mars 2006. I bussgaraget på Norremark visade reseföretaget upp sin senaste turistbuss och även en återköpt gammal buss från början av 1960-talet. Trafikpolisen och älgskadefonden fanns också på plats. Reseprogram med resmål över hela Europa presenterades. Gästerna bjöds på bussresa från Stortorget, varm korv, kaffe samt körmusik.

Viibra-kören uppträdde tre gånger med en för tillfället anpassad konsert. Nya arrangemang och texter om busstrafik framfördes. En busschaufför, Bussvisan och Med Ramkvillabuss var några av de särskilt förberedda styckena. Med Ramkvillabuss kan du få skjuss vart du vill, hela Sverige och lite till ... börjar ett specialskrivet körarrangemang.

Det blev annorlunda och korta konserter i garaget. Arrangören uttryckte sin uppskattning av vår insats. Citatet är hämtat från Ramkvillabuss webb: Viibrakören under ledning av Hans Linden underhöll med helt nya "Busstexter" till kända melodier. Mycket trevligt inslag!

 

View the embedded image gallery online at:
https://viibra.se/index.php/konserter#sigProId61b7013d55

Rea med ÖKEA 2003

reaposmallFyra körer från fyra väderstreck Örkensångarna (nu Viibra-kören)från Braås, Köriosa från Emmaboda, Elmekören från Älmhult och Akademiska kören från Växjö bjöd på ett digert smörgåsbord av kör- och allsånger, och arrangemanget hade fått det vitsiga namnet Rea på ÖKEA.

 

  • Älmhult den 18 oktober, 2003 och
  • Växjö den 19 oktober
  • Emmaboda den 20 mars, 2004 och
  • Braås den 21 mars i ny tillfällig konsertlokal i Volvofabriken vid sjön Örken (gamla fabriken).


Lite eftersnack med kaffe efter sista föreställningen i Braås den 21 mars 2004

Jubileum 2002

20-års jubileum 2002
Jubileumet firades med två konserter. Första konserten i Braås Församlingshem den 10 november och konsert nummer två i Klavreströms Folkets hus den 17 november. Några av de bästa styckena ur tidigare konserter utgjorde konsertprogram. Det fanns mycket att välja bland.

Repetitioner för detta evenemang pågick hela hösten och här nedan visas bilder från ett övningstillfälle.

 

View the embedded image gallery online at:
https://viibra.se/index.php/konserter#sigProId5342b814a4

Hallandsresa 2002

Bilder från Halland
Resan till Halland och konsert i Slöinge kyrka 25-26 maj 2002. Övernattning på Steninge vandrarhem.

 

View the embedded image gallery online at:
https://viibra.se/index.php/konserter#sigProId55dbb5b2ea

Österlen 2001

Resa till Österlen och konsert i S:t Olofs kyrka
Rast i Brösarps backarResan genomfördes 12 - 13 maj 2001. Arrangörer var Marie Fehling, Ulla Britt Lindström och Bertil Olsson från kören. Hans Linden körde bussen och dirigerade oss som vanligt

I ett perfekt försommarväder besökte vi Brösarps backar, Ravlunda kyrka med Fritiof Nilssons grav, Kivik och Kungagraven och Stenshuvuds nationalpark. Vi övernattade på Åkeshills vandrarhem.

Kl 18 hölls musikandakten i S:t Olofs kyrka. Det kom endast ett fåtal åhörare. Konserten finns inspelad och ett antal CD har tillverkats för internt bruk.

 Musikandakten i S:t Olofs kyrka